Geschiedenis

In 1994 hebben Harm en Rikie Wolf het initiatief genomen om een gospelkoor te starten voor mensen vanaf 35 jaar omdat er in de ruime omgeving alleen maar jongerenkoren waren die gospel zongen. Op dit moment mag iedereen die jonger is dan 50 jaar lid worden van het koor. Toen het plan voor een nieuw koor geboren was werden er verschillende mensen benaderd. Eén van deze mensen was Wim Rouw, dirigent uit Wezep. Hij was bereid het nieuwe koor te leiden en zijn vrouw Willy kwam met de naam “El Shaddai” als voorstel; dit betekent “God de Almachtige”. Hiervan en hiervoor wilden we zingen.

Er werd een stukje in de krant geplaatst en Harm hoopte op 20 á 25 belangstellenden. Er kwamen de eerste avond meer dan 50 personen. “El Shaddai” bestond! Op 12 september 1994 is “El Shaddai” als vereniging ingeschreven. Het koor kreeg de naam -Interkerkelijk Gospelkoor “El Shaddai”- gevestigd te Wezep.

Er werd in het begin veel Nederlandstalig gezongen en uit de Opwekkingsbundel; aangevuld met enkele Engelstalige gospels. Later is er veel meer Engelstalig repertoire bijgekomen. In november 1997 is er een CD opgenomen samen met twee andere koren van Wim Rouw. In februari 2002 is Wim Rouw gestopt als dirigent van El Shaddai. In februari 2002 kwam Bert Bakker uit Emmen. Hij is dirigent geweest tot maart 2004. In april 2004 trad Jan Koopman uit Kampen aan, maar ook hij bleef niet lang. Hij werd in november 2005 opgevolgd door zijn zoon Wichert-Jan Koopman. Wichert-Jan speelde toen ook al in het combo mee als pianist, dus hij was geen onbekende.

Op 16 april 2007 zijn wij verder gegaan met een nieuwe dirigent die ook geen onbekende was voor ons. Wim Rouw kwam terug en dat was goed! Met hem hebben we dus nu in september 2014 het twintigjarig jubileum gevierd!